Para Sport

Aktiviteter for mennesker med et handicap

Blue Spirit ønsker at skabe en arena hvor børn, unge & voksne, der lever med et fysisk, psykisk eller kognitivt handicap, kan opnå succesoplevelser og et frirum gennem vandsport. Vi vil skabe et miljø, hvor rammerne for, hvad der før har været muligt, brydes ned. 
Vi har en vision om, at vandsport skal være tilgængeligt for alle. Idéen om at holde balancen på et Stand-Up Paddleboard eller mærke vinden i sejlet på windsurf virker fjern eller umulig for personer, der lever med et handicap. Men dette er bestemt muligt, og oplevelser på vandet kan bidrage til både fysisk, psykisk og social sundhed samt trivsel hos den enkelte. 

Para Sport

Surf med Peder

Aktuelle Forskning Para Sport

Fysisk Aktivitet i Naturen

Der er efterhånden ingen tvivl om, at fysisk aktivitet og naturen har mange gevinster - både for krop og sind. Nyere forskning tyder på, at fysisk aktivitet i naturen i højere grad kan relateres til øget trivsel sammenlignet med indendørs fysiske aktiviteter. Alle kan have gavn af fysisk aktivitet i naturen - også personer der lever med forskellige handicaps.

Sociale Færdigheder

Statistikken viser, at børn og unge med særlige behov er mindre fysisk aktive og i dårligere fysisk form end normalt udviklede jævnaldrende. Forskning viser også, at gennem deltagelse i fysisk aktivitet oplever børn/unge med særlige behov at blive hjulpet til at indgå bedre i samfundet, fordi de forbedrer sociale færdigheder, oplever at være kompetente, har øget self-efficacy og er mindre socialt stigmatiserede.

Pilot Projects

Et projekt i England ved navn ‘The Wave Project’ har allerede haft succes med at tilbyde vandsport i form af surfing til unge med særlige behov. Evalueringer af dette projekt har vist en øget trivsel, som bl.a. er målt på parametrene: emotionelt, socialt, og fysisk velvære samt robusthed og selvværd.

Økonomi

36 procent med større fysisk handicap og 46 procent med større psykisk handicap oplever, at dårlig økonomi forhindrer dem i at leve et almindeligt liv.

Hvad er vores mål?

Med denne baggrund og vores personlige erfaringer har vi til formål at hjælpe mennesker med handicap i deres hverdag gennem sportslige og sociale oplevelser. Vores kurser er baseret på forskningsresultater og bidrager til sociale færdigheder, fysisk og mental sundhed og øget selvtillid. 

Gennem målrettede akvatiske øvelser og en specielt udviklet kursusmodel lærer deltagerne nye færdigheder gennem sjov og selvtillid. Vi samarbejder med bl.a. Herning Kommune samt private institutioner i både Danmark og Tyskland.

Hvis du vil vide mere, kan du klikke på knappen nedenfor eller sende os en e-mail til [email protected]

Para Sport

Samarbejdspartnere 

Værdier For Vores Vandsports Kurser for mennesker med et handicap

01

Sikkerhed

Sikkerheden er det vigtigste element, og vores kursusprogram gør, at der er 100% kontrol over sikkerheden. Der vil være færre elever pr. instruktør for at sikre den gode oplevelse, hvor kursisten altid vil kunne føle sig tryg. Der vil aldrig være et tidspunkt, hvor kursisten vil være alene i vandet.

02

Læring

Læring er en vigtigt faktor i livet, og det har vi hos Blue Spirit også fokus på. Derfor vil du lære om mange forskellige ting på kurset, såsom hvordan man begår sig i vandet, hvordan man kan læse bølger, hvordan bølger fungerer samt havets kræfter.

03

Sjov

Sjov er ligeledes en vigtig faktor. Hvis man har det sjovt med noget man gør, så lærer man bedre. Det har vi erfaret gennem vores mange år som instruktører. Faktisk har vi den holdning, at den bedste surfer er den, der har det sjovest.

04

Instruktør og kursist Forhold

Relationen mellem instruktøren og kursisten er noget, vi vægter højt. Derfor er der markant færre på vores Para-surfhold, for at bevare tilliden og relationen mellem kursisten og instruktøren.

Det, der synes umuligt, er kun umuligt, indtil nogen gør det.

Informationer til Para Surfing

Para surfing er en tilpasset form for surfing, der gør det muligt for mennesker med et handicap at ride på havets bølger. Det synes vi er virkelig fedt. Derfor har vi udviklet vores eget program, hvor vi ønsker at skabe en arena hvor børn, unge & voksne, der lever med et handicap, kan opnå succesoplevelser og et frirum gennem vandsport.

Udover Surfing har vi også udarbejdet samme koncept inden for andre vandsportstyper SUP, MEGA SUP og Windsurfing. Med det ene formål at give alle de samme muligheder.

Vores erfaring viser, at vores tidligere deltagere er særligt stolte af, hvad de har opnået, og hvor langt de er nået på vores Aktiviteter.
Ideen om at ride på en bølge, mærke vinden i dit sejl eller sejle ned af en å på en SUP virker fjern eller umulig for mange mennesker med handicap.
Men vi kan nu skrive under på at det bestemt ikke er umuligt, vi har testet vores koncept af i mange år nu i Blue Spirit – og vi kan mærke at det gør en forskel, vi kan mærke det ved at deltagerne har fået mere selvtillid efter vores surflejre, og det kommer typisk fra det vi plejer at beskrive det med: ”en succes fører til flere”. 

Para Surfing og Para Vandsport er muligt for alle og uanset hvilket handicap du har, vil vi gerne hjælpe dig med at komme på vandet.

Blue Spirit blev skabt for at åbne en verden af vandsport for mennesker med handicap. Vi tilbyder dem innovative, sportslige muligheder, som ikke har eksisteret før. Nøgleordet er surfcamps: et fritidstilbud, hvor organisationer, klubber, virksomheder og private grupper kan surfe forbi eksisterende barrierer. 

Vores fleksible program for handicappede omfatter udflugter, hvor vi lærer deltagerne at windsurfe, surfe eller stand up padling. Vores lektioner omfatter sjov, men også de højeste sikkerhedsstandarder, som vi har udviklet gennem mange års erfaring og viden. Vores metoder og vandsportsudstyr er specielt skræddersyet til vores kunders behov. Vi samarbejder også med forskellige partnere i Danmark, som tilbyder handicapboliger. 

Vi hjælper gerne med de rigtige arrangementer for at skræddersy oplevelsen til dine behov, idéer og ønsker. Antallet af overnatninger, vandsportsenheder og ekstra aktiviteter kan bookes fleksibelt, og kan tilrettelægges i samråd med os.

Der er efterhånden ingen tvivl om, at fysisk aktivitet og naturen har mange gevinster – både for krop og sind.
Nyere forskning tyder på, at fysisk aktivitet i naturen i højere grad kan relateres til øget trivsel sammenlignet
med indendørs fysiske aktiviteter1
Alle kan have gavn af fysisk aktivitet i naturen – også personer der lever med forskellige handicaps.
Statistikken viser, at børn og unge med særlige behov er mindre fysisk aktive og i dårligere fysisk form end
normalt udviklede jævnaldrende. Forskning viser også, at gennem deltagelse i fysisk aktivitet oplever
børn/unge med særlige behov at blive hjulpet til at indgå bedre i samfundet, fordi de forbedrer sociale
færdigheder, oplever at være kompetente, har øget self-efficacy og er mindre socialt stigmatiserede.


Et projekt i England ved navn ‘The Wave Project’ har allerede haft succes med at tilbyde vandsport i form af
surfing til unge med særlige behov. Evalueringer af dette projekt har vist en øget trivsel, som bl.a. er målt på
parametrene: emotionelt, socialt, og fysisk velvære samt robusthed og selvværd.3
Også når det kommer til økonomi er der store uligheder. 36 procent med større fysisk handicap og 46
procent med større psykisk handicap oplever, at dårlig økonomi forhindrer dem i at leve et almindeligt liv.4


1 kilde: Pasanen TP, Tyrväinen L, Korpela KM. The Relationship between Perceived Health and Physical Activity Indoors, Outdoors
in Built Environments, and Outdoors in Nature. Applied Psychology: Health and Well‐Being. november 2014;6(3):324–46.
doi:10.1111/aphw.12031
2 Kilde: https://skoleidraet.dk/media/6349975/faktaark-om-idraet-og-boern-med-saerlige-behov.pdf
3 kilde: Godfrey C, Evaluations CG, Devine-Wright H, Taylor J. The positive impact of structured surfing courses on the wellbeing of
vulnerable young people. January 2015;4. PMID: 26357740
4 Vives Rapport ”mennesker med handicap – hverdagsliv og levevilkår 2020”
https://handicap.dk/nyheder/ny-rapport-er-nedslaaende-laesning

Da der helt sikkert vil opstå spørgsmål om den nøjagtige procedure, sikkerhed, omkostninger osv., kan du blot skrive os en e-mail eller ringe direkte til os på 42727698.